Geschiedenis

We zullen eerst iets over ons zelf vertellen.

Wij zijn in 1978 getrouwd en hebben een zoon Wim, schoondochter Hilde en sinds 6 november 2018 trotse Opa en Oma van kleindochter Katelijne en onze hond Bentley.

        hond bentley

We houden postduiven vanaf 1981. Nadat wij getrouwd waren namen we onze intrek in een wooncaravan op een boerderij in Zoeterwoude .Op die locatie zijn wij begonnen met het houden van postduiven.

We zijn lid van postduivenvereniging P.V. De Witpen in Zoetermeer. We vliegen in Afd. 5 Zuid-Holland.

Weer even terug naar ons .We waren ondertussen Pa en Ma geworden en moesten uitwijken naar een andere woning. We hebben het ouderlijk gekocht van Pim zijn ouders en wonen er nu nog steeds aan de Weipoortseweg 11 in Zoeterwoude.

We beschikken over een hok van 11 meter en een kleine ren tussen het huis en schuur.

We hebben altijd met duiven gevlogen die het hele vliegprogamma volbrachten . Maar we zijn daar mee gestopt en zijn helemaal overgestapt op de grote fond. Daar ligt nu de uitdaging de komende jaren en veel geduld opbrengen om tot eventuele mooie prestaties te komen.

Er zijn duiven aangekocht bij onder andere Theo Streefkerk en zoon  – Amheide, B.G Trip  – Hoogeveen, Bertus Timmer – Dodewaard en J.Vink – Balk.  Hoofdzakelijk zijn dat duiven van Jellema en Gebr. Saya.

We hebben nu ongeveer 100 jonge duiven gekweekt en die moeten dr eigen gaan bewijzen in de toekomst. We hebben het volste vertrouwen er in dat het gaat lukken de tijd zal het leren.

Neem een kijkje op de website hoe wij al die jaren hebben gevlogen met progammaduiven.

Veel kijkplezier.

Pim en Tineke Turk

Reacties zijn gesloten.