Geschiedenis

 

We zullen eerst iets over ons zelf vertellen.

Wij zijn in 1978 getrouwd en hebben een zoon Wim, schoondochter Hilde en een hond Bentley.

zoon en schoondochter        hond bentley

Ik ben werkzaam bij de firma Verhoeven/Verhagen als grondwerker en mijn vrouw is werkzaam in de bloemenkiosk van Rob van Egmond in Leiderdorp. We houden postduiven vanaf 1981. Nadat wij getrouwd waren namen we onze intrek in een wooncaravan op een boerderij in Zoeterwoude. Op die locatie zijn wij begonnen met het houden van postduiven.We zijn lid van postduiven vereniging PV de Kerkduif in Zoeterwoude. We vliegen in Midden-Holland West Rayon Noord in Zuid-Holland.

Weer even terug naar onszelf. We waren ondertussen pa en ma geworden en moesten uitwijken naar een andere woning.We kochten het ouderlijk huis en wonen er nu nog steeds aan de Weipoortseweg 11 in Zoeterwoude.We beschikken over een hok van 10 en halve meter en en hok van 4 en een halve meter met een grote en een kleine ren.

accommodatie_2015  jonge_duiven_2015

We hebben gespeeld met duiven van verschillende liefhebbers en goede resultaten mee geboekt. Kijk maar naar de uitslagen. We zijn nu overgestapt naar andere duiven. We hebben 4 koppels aangehouden omdat die ook hele goede jongen hebben gegeven.De meeste duiven in ons hok zijn nu afkomstig van Ad Scharlaeckens rechtstreeks en van Frans en Betsie van Heteren bekent onder de naam Combinatie van Heteren uit Doetinchem. Toen wij daar duiven gingen aankopen werden we hartelijk ontvangen en sindsdien zijn het goede vrienden geworden. Het is altijd spannend hoe de duiven het gaan doen. We hebben nu alleen jonge duiven gekweekt en spelen ze op de natour om ze op te leren en ervaring te krijgen. We hebben nu 18 kweekkoppels zitten. De tijd zal het leren hoe ze het in de toekomst zullen gaan doen.

Veel leesplezier op onze website.

Reacties zijn gesloten.